5 Heerlijke Alternatieven Voor Pasta Met Maar Een Fractie Van De Calorieën!

alternatieven voor pasta

In de lente en zomer vervangen we de hartige en zwaardere maaltijden van de koude maanden vaker door luchtigere, frisse gerechtjes. Tijdens het warme weer grijpen we immers liever naar verfrissende slaatjes, verkoelende drankjes en gezonde receptjes die geschikt zijn voor een picknick of barbecue. Koolhydraat-arme gerechten zijn daarom een ideale manier om te genieten tijdens het bikini-seizoen. Slaatjes zijn echter niet je enige optie. Hier zijn vijf groenten-alternatieven voor pasta — gezond, licht, caloriearm en toch erg veelzijdig!

5 Gezonde Alternatieven Voor Pasta

1. Courgettes in julienne

1 alternatieven voor pasta courgette julienne

Was en snij vervolgens een courgette in julienne (lange fijne reepjes) met behulp van een mandoline of een julienne-schiller. Een handvol rauwe courgette voorziet maar liefst 35% van je dagelijkse portie vitamine C en is de ideale basis voor een koele ‘pasta-salade.’ Voeg wat extra groentjes toe aan je courgette-pasta zoals kerstomaatjes, fijngesneden rode ajuin en magere proteïne (bonen, linzen, kip of zalm) en werk af met wat balsamico. Koel even in de frigo en je hebt de ideale lunch op voorhand klaargemaakt! Een traditionele bolognese saus past hier ook perfect bij.

 

2. Spaghettipompoen

De spaghettipompoen is een fantastische groente, waarbij je op een erg eenvoudige manier lange slierten ‘spaghetti’ kan verkrijgen. Bekijk bovenstaand filmpje van Wims Moestuin over de spaghettipompoen. Om te bereiden: snij door in de lengte, verwijder de zaadjes en leg in de oven gedurende 30-40 minuten. Na even af te koelen, haal een vork door het vruchtvlees om de ‘spaghetti-slierten’ los te maken. Erg lekker met een eenvoudig spaghettisausje op basis van verse tomaten en harissa.

 

3. Versnipperde kool

2 alternatieven voor pasta versnipperde kool

(foto: tastykitchen.com)

Deel uitmakend van de kruisbloemenfamilie (net als de bloemkool, boerenkool, broccoli en spruitjes), is kool een geneeskrachtige groente met stoffen tegen kanker en met bescherming voor het hart. De meeste mensen associëren kool met rauwkost slaatjes, maar gestoomde kool is ook een ideale pasta-vervanger. Stoom de kool kort en meng met een frisse groene pesto, champignons, wat extra-vierge olijfolie en voeg wat basilicum en look toe. Gestoomde kool past ook erg goed bij kip.

 

4. Prinsessenbonen

4 alternatieven voor pasta boontjes

(foto: lainesrecipebox.blogspot.com)

Prinsessenbonen zijn rijk aan vezels, vitamine B en de immuunsysteem-versterkende vitamines A en C. Stoom een handvol bonen (eventueel nog in de lengte gesneden voor een fijner resultaat) en voeg pesto op basis van paprika toe. Gebruik dit geheel als bedje voor linzen en gebakken garnaaltjes of voor tonijn. Dit gerechtje is ook erg lekker koud.

 

5. Aubergine lintjes

5 alternatieven voor pasta courgette

(foto: scoffandquaff.wordpress.com)

Deze paarse groente, rijk in vezels, staat erom bekend antioxidanten zoals nasunine te bevatten, die de celmembranen van de hersencellen beschermt tegen vrije radicalen. Gebruik een groenteschiller en snij de ganse aubergine in fijne ‘lintjes’, inclusief de schil. Bestrijk een grilpan met olijfolie en gril ze kort. Rol ze op met een portie zelfgemaakte hummus voor een nieuwe versie van een cannelloni!

Eindeloos veel mogelijkheden met deze alternatieven voor pasta!

Reageer

Reacties