Olijfolie voor je huid: 6 Manieren om het te gebruiken in je Beauty Routine!

(foto van makeupatoz.com)

(foto van makeupatoz.com)

Olijfolie staat erom bekend een erg veelzijdig ingrediënt te zijn in de keuken. Als basis voor pesto, vinaigrette en dressing op slaatjes tot het roosteren van groenten in de oven – olijfolie is een vaste waarde bij gezond koken. Olijfolie bestaat voor ongeveer 70% uit onverzadigde vetzuren (die helpen de ‘slechte’ cholesterol te verminderen) en heeft een hoog gehalte aan vitamine E en anti-oxidanten.

Maar wist je dat je olijfolie ook op tal van andere manieren buiten de keuken kan gebruiken? De veelzijdigheid van olijfolie is niet beperkt tot het bereiden van eten – je kan olijfolie ook gebruiken tijdens je dagelijkse beauty rituelen!

Ontdek hier 6 eenvoudige, voordelige en natuurlijke manieren om olijfolie op je lichaam te gebruiken:

1.     Olijfolie als haarmasker/conditioner. Olijfolie helpt beschadigd, futloos en droog haar terug te voeden en verzorgen. Verwarm 1 kopje extra vierge olijfolie tot net boven kamertemperatuur in een pannetje. Door het opwarmen van de olijfolie werken de actieve stoffen optimaal. Verdeel de olijfolie over je droge haar en wrijf extra in op de (gespleten) puntjes. Doe een douchemuts over je haar en laat het 30 minuten intrekken. Was je haar tweemaal met gewone shampoo om de olie te verwijderen. Een olijfoliehaarmasker maakt je haar niet alleen zijdezacht, het helpt ook tegen roos!

2.     Olijfolie om droge nagelriemen te verzorgen. Nagelriemen kunnen snel droog aanvoelen, scheuren en zelfs bloeden als je ze niet goed verzorgt. Door een druppeltje olijfolie enkele seconden in te smeren op je nagelriem (en de nagelriemen omlaag te duwen) blijven ze er zacht en verzorgd uit zien.

3.     Olijfolie als lippenbalsem. Droge, gescheurde lippen en geen lippenbalsem in huis? Smeer je lippen in met een kleine hoeveelheid olijfolie. Een korte-termijn alternatief voor lippenbalsem en een oplossing om ze zacht en vochtig te houden.

4.     Olijfolie als bodylotion. Olijfolie is ideaal om te hydrateren en helpt je huid zacht en soepel te maken. Gebruik olijfolie direct als bodylotion, bijvoorbeeld na een bad of douche. De olie trekt snel in en voelt niet vettig aan. Sommige vrouwen ondervinden ook positieve effecten tegen striemen tijdens een zwangerschap. Als laatste kan je olijfolie ook aanbrengen op droge hielen om ze terug zacht te maken.

5.     Olijfolie om oog make-up te verwijderen. Olijfolie is een natuurlijke manier om make-up te verwijderen, die de balans van je huid niet verstoort. Dompel een watje even onder in olijfolie (eventueel verdund met wat wonderolie. Jojoba olie heeft ongeveer hetzelfde effect.) De olie absorbeert de make-up restanten, zelfs rond de ogen. Zorg wel dat je geen olie in je ogen krijgt en gebruik niet elke dag olijfolie, omdat dit te vet kan zijn voor je huid op de lange termijn.

6.     Olijfolie als scheerschuim. Olijfolie helpt irritatie tijdens het scheren voorkomen. Breng de olijfolie direct op de huid aan of gebruik een scheer gel, schuim of scheercreme op basis van olijfolie, alvorens het scheren. De vitamine E in olijfolie werkt voedend voor een gevoelige huid en voorkomt een ruwe huid tijdens het scheren.

Hou dus steeds een kleine voorraad olijfolie in de badkamer om je huid, haren, nagels en lippen te voeden en als natuurlijke hulpmiddeltje om te scheren of je make-up te verwijderen. Een natuurlijk en voordelig beauty wondermiddel!

Reageer

Reacties